Contact

537102_4581977222334_74655332_n

Ik schrijf en ik kook. Het lijkt op het eerste zicht misschien een vreemde combinatie maar het gaat uitermate lekker samen. Beide praktijken werken op inspiratie en doorzettingsvermogen. Allebei floreren zij bij een open houding. Een besef dat als je creëert het eindprodukt slechts het resultaat is van een reis, een verhaal dat je langs wegen bracht die je nog nooit had bewandeld.

Ik wil mijn verhaal graag met jullie delen. Ik wil laten zien hoe je keuzes kan maken. Dat eten en leven één zijn. Hoe dat in alle eenvoud het mooist is. Hoe puur de dingen kunnen zijn als minder meer wordt. Hoe je zowel in de keuken als in huis en tuin kan kiezen voor een nieuwe aanpak. Een aanpak die hoort bij deze tijd. Kiezen voor eerlijke materialen. Kiezen voor een leven dat zijn eigen stempel wil drukken op een samenleving die maar voorbij raast en wij onszelf zo gemakkelijk voorbij.

Hoe doe je dat? Wat heb je ervoor nodig? Wat helpt echt? Welke levensstijl geeft je ademruimte? En hoe bepaal je dat zelf? Het zijn dingen die je niet lukraak invult. Het kiezen gebeurt niet onbezonnen en wondermiddeltjes helpen misschien snel maar niet op lange termijn. Laat mij jullie dus niet bedotten maar tonen dat het kan. En dat dat langer duurt.

Het is tijd voor duurzaamheid. Voor een houding die een antwoord biedt op de tgv van onze maatschappij. En hoe verlossend dat kan zijn, wil ik aan jullie kwijt. Of dat nu gaat over een kookboek, opvoeding of reizen. De rode draad blijft onthaasting, eigenheid, subtiliteit, beraad. De enorme nood aan rust die mensen voelen, kan pas worden ingevuld als we het alternatief kennen. En dat bestaat niet uit ontkenning, uit sussen, uit zalven, uit paaien met nog meer, maar uit het leren kiezen voor authenticiteit.

Geef mij een pen en ik geef jullie een verhaal.

Leentje

leentjespeybroeck@hotmail.com
0496/870965
kookeetleef
babettes feest
visitamagazine
facebook
pinterest
twitter
instagram
flickr

6 Comments Voeg uw reactie toe

  1. mieke schreef:

    Heel erg bedankt voor deze recepten! Ik vroeg me af of de sojabrokken vervangbaar zijn door toch of liever nog tempeh, en zo ja of ik dan de dubbele hoeveelheid moet nemen, want die nemen allicht niet zo veel vocht op?
    Dankjewel!

    1. kookeetleef schreef:

      Ja hoor dat kan en inderdaad best verdubbelen of toch zeker anderhalf. Best de tofu of tempeh dan verkruimelen en ook marineren met olijfolie, look, peper en zout of sojasaus

  2. mieke schreef:

    OK, doe ik. Bedankt voor je snelle reactie. Tot een volgende keer!

  3. Marleen schreef:

    Bedankt voor de heerlijke receptjes, alleen door de foto’s te bekijken en de lijst met ingrediënten te lezen krijgt men honger en zin ……z

    1. kookeetleef schreef:

      Dankjewel! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s