Kerstkoekjes

IMG_0719
Het recept arriveert hier misschien een beetje als vijgen na Pasen (koekjes na Kerst) maar je kan deze koekjes uiteraard ook in tal van andere vormpjes maken dan de sterretjes die ik voor de gelegenheid gebruikt heb. Valentijnliefhebbers weten al wat hen te doen staat.
Zoals ik beloofde, gaf ik dit jaar dus een stukje van mezelf cadeau in de vorm van deze koekjes én in de vorm van een BON voor een zomerse kookeetleefpicnic voor mijn familie!

Maar nu zijn er koekjes voor jullie! Samen met mijn liefste lekkerste wensen! Mijn fijnste vooruitzichten/plannen voor het komende jaar zijn de start van onze buurtmoestuin (hoeraaaa!), nog meer verdieping in de foodfotografie én hopelijk weer wat tijd voor een paar kookeetleefworkshops -vanaf het voorjaar! Mijn goede voornemens bestaan uit meer beweging en meer focus op ‘hier en nu’.  Daar ben ik zeker een jaar zoet mee. Waar lopen jullie warm voor in 2016?

IMG_0710

Kerstkoekjes

Goed voor 30 à 40 koekjes:
1 cup pindakaas
3 cups bloem
1/2 cup kokosbloesemsuiker
1 cup zachte boter
0,5 cup melk
1  opgeklopt ei (of 1 banaan)
1 tl bakpoeder
1 tl baksoda
1 el vanillepoeder
(liefhebbers kunnen nog wat kaneel, gember, kruidnagel, nootmuskaat toevoegen)
1 cup gesmolten donkere chocolade
1/2 cup kokosrasp
1/2 cup gedroogde goyi- en/of cranberrybesjes

Voeg de suiker, bloem, bakpoeder, baksodaen vanillepoeder bij elkaar. Meng goed.
Voeg boter, banaan of opgeklopt ei, pindakaas bij elkaar. Meng of mix goed.
Voeg nu de twee mengsels samen en meng tot een glad deeg. Maak er een bolletje van en plaats het gedurende 20 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak. Wanneer het deeg zich moeilijk laat rollen, kan je het ook platdrukken met je handen. Maak vormpjes. Rol het deeg telkens weer uit of duw het plat tot alles op is.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes in 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen.
Dip de afgekoelde koekjes in de gesmolten chocolade en besprenkel met kokos en besjes.

Geef cadeau in bokalen met etiket en lint. Je kan er ook een sterren- of ander vormpje aanhangen en het recept.

IMG_0750

Advertisements

3 Comments Voeg uw reactie toe

  1. gerhildemaakt schreef:

    Ze zien er geweldig uit! En ach, vijgen na Pasen, who gives?

    1. kookeetleef schreef:

      Haha! Fijn jaar voor jou Gerlinde! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s