Dat klein geluk het grootst is.

Dat het het klein geluk is waar ik deze dagen het meeste nood aan heb. Een lief bericht dat ik niet had verwacht. Een warm lavendelbad met Bach. Geen regen tijdens het halve uur dat je naar huis fietst maar daarvoor en daarna wel, liefst heel veel. De onlosmakelijke cluster van goed boek, deken, zetel, thee (of ach doe toch maar rode wijn). Een oud lied en een nieuw gedicht (andersom mag ook, verras me). Iemands armen om je heen, vanzelfsprekend, langdurig, warm (zodat de wereld een beetje minder schrijnt en het enige zekere ‘nu’ tastbaar wordt). Troosteten. Eerlijke hartverwarmende borden die je liefst niet in je eentje opeet maar deelt. Een mond is een lichaamsdeel dat zich van kleins af aan als geen ander laat sussen. Dat deze havermout dat mag bewijzen. Dat klein geluk zo groot is dat je ervan duizelt.

IMG_0427

Hartverwarmende chocoladehaver met gebakken sesambanaan

Nodig voor twee kommen
200g havervlokken of 500g gekookte haver
voor de vlokken: 0,5 l plantaardige melk, voor de volle gekookte haver: 200 ml plantaardige melk
1 el cacaopoeder
1/2 tl chilipoeder
1 tl kaneel
1 tl vanillepoeder
2 bananen
1 el sesamzaad
1 el zwarte chocoladedruppels
1 el kokosvet

Ik lust liever volle haver dan de vlokken. Ik kook twee keer per week een volle pot (drie keer zoveel water als haverkorrels met een snuif zout op een laag vuur gedurende een uur laten koken) en bewaar die in de koelkast. ’s Morgens warm ik een portie daarvan op  met een scheut melk en smaakmakers naar keus (hier vanille, kaneel, chili en cacao). Warm liefst op in een pannetje want in de microgolfoven worden de smaakmakers niet voldoende opgenomen.

Als je vlokken gebruikt, laat je die even doorkoken in de melk met de smaakmakers (zoals je gewoon bent havermoutpap te maken). Meng de chocoladedruppels pas op het eind onder de pap of strooi ze erover.
Bak de banaan in het kokosvet met het sesamzaad en een snuif kaneel en garneer er je kom havermout mee.

 

Advertisements

9 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Julienne schreef:

    Amai, dat ziet er weer héérlijk uit! Ga ik zeker eens maken, een goeie afwisseling voor mijn ‘gewone’ kommetje havermout 🙂

    1. kookeetleef schreef:

      Joepie! 🙂

  2. Barbara schreef:

    Feestonbijt!!!

    1. kookeetleef schreef:

      Yezzzzz!

  3. Yum! Ga ik zeker ook eens proberen.
    En zo veel hartjes voor de eerste alinea! 🙂

    1. kookeetleef schreef:

      Dankjewel Fieke! ❤ ❤ ❤

  4. annelies schreef:

    We hebben het een uurtje geleden als ontbijt gegeten. Dit zal een vaste stek krijgen bij het zondags ontbijt.

    1. kookeetleef schreef:

      Suuuper! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s