Dadels op hun best

cookies 012

Voor dit receptje werd ik geïnspireerd door Amy Kothari. Ze heeft helaas geen blog of website maar ze kookt de sterren van de hemel en maakt daar beeldjes van om bij weg te dromen. Ze karameliseerde haar dadels met tamarind, komijn en chili. Ik gebruikte balsamico en zoete mosterd -een soort mosterd op basis van rozijnenmout (een geschenkje uit Zuid-Frankrijk)- en maakte er een volwaardig gerecht van met kikkererwten, ajuin en puntpaprika’s. Een zonnig herfstbordje.

Gekarameliseerde dadels met kikkererwten, puntpaprika en zoete mosterd

20 dadels
4 cups gekookte kikkererwten
4 puntpaprika’s (of 3 gewone) grof gehakt
2 uien in ringen
4 tenen knoflook versnipperd
1/3 cup balsamicoazijn
1/3 cup mosterd
1/2 cup water
3 el sojasaus
1 tl curry
1/2 tl komijn
1/2 tl chili
1/2 tl kaneel
2 kruidnagels
pezo

Laat olijfolie heet worden in de wok. Roerbak de look 1 minuut, voeg ui en paprika toe en roerbak 5 minuten. Voeg dadels toe en roerbak nog 5 minuten. Blus met de balsamico en sojasaus. Voeg de kikkererwten, mosterd, curry, komijn, kaneel, chili en kruidnagels toe. Voeg het water toe indien te weinig vocht. Laat 5 minuten sudderen. Smaak af met peper en zout.

Serveer met een aardappelgerecht of volle granen.

(Hier met geroosterde pompoen en wittekoolstoemp)

cookies 016

Advertisements

3 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Barbara schreef:

    Jummie! Op weekmenu voor volgende week 🙂 Welke dadels gebruik je? Medjools of gewone?

  2. Mmm, ik hou van zoete gerechtjes! Ik ben niet zo gek op gewone dadels, maar verwerkt in een gerecht lijken ze me heerlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s