Leentjes knolselderanijssoep op zaterdag

on

Goeiemorgen! De zaterdagsoep wacht u tussen 12u en 14u dampend op in Restaurant Avalon!

IMG_20131126_182319

Nodig voor vier:
500g knolselder in blokjes
2 uien versnipperd
pezo
1 tl foeliepoeder (of nootmuskaat)
1 tl fenegriekpoeder
1 el anijszaad
1 el morgabouillon
2 l water
scheut Ricard of Pastis
100 ml sojaroom

Stoof de ui tot glazig met de foelie en fenegriek.
Voeg knolselder toe en roerbak even. Laat 5 min sudderen.
Rooster het anijszaad in een droge pan tot het knispert.
Voeg toe aan de knolselder en blus met de ricard.
Voeg water en bouillon toe.
Laat koken tot gaar. Mix glad. Voeg de room toe.
Proef en smaak af met pezo!

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s