Yasmijns marokkaanse auberginepindasoep op vrijdag

00000021_scr

Vandaag worden we verwend door Yasmijn! Deze jonge chef vertoeft sinds deze zomer in de Avalonkeuken! Een uitmuntende aanwinst voor ons team want Yasmijn weet als geen ander wat het veganisme allemaal te bieden heeft en verdiept zich grondig en graag in alles wat a modern vegan lifestyle met zich meebrengt: nieuwe ideetjes, produkten, boeken en noem zo maar op. Daarnaast kookt ze ook nog eens met behoorlijk veel finesse, pit en creativiteit en komt geregeld verrassend uit de hoek. Dat lusten wij hier gaarne! En ook haar soep mag er zijn! Vandaag op de proef in Restaurant Avalon!

WP_20131125_00620131125191435
Voor 4 personen:

* halve kilo aubergines, in dobbelstenen gesneden
* 1 tl zout
* 6 sjalotten, in fijne ringetjes gesneden
* 2 teentjes look, fijngeperst
* 1 dobbelsteen verse gember, fijngehakt.
* 1 tl komijn
* 2 tl koriander
* 1/2 tl kurkuma
* snuif cayenne peper
* 1 tl harissa
* 1 blikje tomatenpuree (140gr)
* 1 blik tomaten in blokjes
* 1.5 liter bouillon (of 1.5 liter water en 1.5 el morga bouillon)
* 1/2 cup pindakaas
* 2 el citroensap

Afwerking: geroosterde pindanootjes en verse korianderblaadjes
Variatie: met prinsessenboontjes (250gr)

Bereiding:

Zout bij aubergines en laten uitlekken (15min).

Intussen sjalotten stoven (best steeds stoven in pindaolie of sesamolie).
Wanneer glazig, de aubergineblokjes erbij en stoven tot ze zacht zijn en de uitjes gekarameliseerd.

Bak in een apart pannetje kort (30 sec) de look en de gember en voeg de kruiden en harissa toe. Bak 1 minuutje. Voeg toe aan de soeppot met ui en aubergine.

Tenslotte de tomatenpuree, tomatenblokjes en 1.5l bouillon toevoegen.
De pindakaas er met de garde doorheen roeren.
Laat 25 min op laag vuur staan, voeg dan het citroensap toe.

Afwerking: geroosterde pindanootjes en verse koriander
Variatie: voeg prinsessenboontjes toe (250gr)

Advertenties

One Reply to “Yasmijns marokkaanse auberginepindasoep op vrijdag”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s