De Zuidkants schorsenerensoep op donderdag

947102_519826844733125_264315243_n

10146_525627034153106_2084915272_n

En dan is het de beurt aan de lekkere meisjes van De Zuidkant! Wie de Zuidkant nog niet kent, moet daar dringend verandering in brengen. Deze gloednieuwe veggie eetplek in een gentbrugse huiskamer brengt werkelijk een ode aan alle zintuigen. Ellen en Griet zullen jullie met open armen en delicieuze gerechtjes ontvangen in hun paradijsje.
En vandaag maken zij niet alleen soep voor hun klanten maar ook nog eens voor kookeetleef dus gaat dat proeven of doe het zelf thuis!

foto 1

Voor 4 personen:
0,5 kg schorseneren
50 g knolselder
1,5 l water
1 snuif nootmuskaat
pezo
bouillon (morga of zelfgetrokken)

Soep

De schorseneren kuis je best door ze in een bak vol water, stuk per stuk met een metalen schuurspons van zowel de aarde als de buitenste schil te ontdoen. Hier en daar zul je met een mesje nog wat moeten bijsnijden. Van zodra ze ‘naakt’ zijn zullen ze verkleuren. Dus onmiddellijk in een zuur bad leggen (azijn- of citroenwater).
Schil de knolselder.
Snijd knolselder en schorseneren in duimgrote blokjes en kook gaar in het water met de groentebouillon.
Mix tot de soep helemaal glad is en breng op smaak met nootmuskaat. Om de soep wat romiger te maken, kan havermelk en/of haverroom toegevoegd worden.

Chips

Afwerken kan met chips van schorseneer. Een gepoetste schorseneer met dunschiller in flinterdunnen plakjes snijden. De plakjes in zuur water bewaren. Frituur voorverwarmen op 170°C. De schorseneerplakjes droog deppen en met zijn allen in de frituur tot ze goudbruin zijn.

Advertisements

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. dierckx_jacqueline@hotmail.com schreef:

    Heel lekkere receptjes, bedankt
    maar wat is pezo?

    1. kookeetleef schreef:

      peper en zout! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s