Barts aardpeersoep met chillied kastanjes en citroenolie op dinsdag

blogleentje

Ladies! Jullie krijgen hier meteen een lekker dier op uw talloor! En wat voor één. Topsporter en dito kok Bart Poelvoorde staat aan het vuur in Restaurant Avalon waar hij de culinaire touwtjes in handen houdt maar kookt daarnaast ook de pannen van het dak op verplaatsing (Ja! Dat kan ook in uw keuken!) met zijn cateringbedrijfje Soiree Congee. Bart houdt van de essentie van goed eten maar trekt daarbij zijn neus niet op voor de zotste combinaties. Hij goochelt met smaken, geuren, kleuren en texturen en blijft steeds experimenteren, verbazen, groeien. Een chef pur sang!

Speciaal voor kookeetleef (maar vandaag ook eigenhandig voor de Avalonse klant dus allen daarheen!) heeft hij een aardpeersoep in elkaar gebokst om het wel heel erg warm van te krijgen. Try this at home!

aardpeersoep

Nodig vr 4p ofte 1 l soep

Soep:
250gr aardpeer+ 1 mooi exemplaar vr chips
2 witte uien of sjalot
1l water
1/2el komijn
1/8cup zonnebloemolie
peper
zout

Kastanjes:
1/2cup ahornsiroop
1/8 Tsp agar agar
1/3 cup rijstroop
8 kastanjes (gepoft en gepeld)
Chili vlokken

Citroenolie:
1cup ontgeurde zonnebloemolie
sap van 1 citroen
Zeste van dezelfde citroen

To Do:

Soep
Kuis de aardpeer grondig met een zachte groentenborstel. Fruit de sjalot/ui en de aardpeer in de olie.
Snijdt ondertussen de overgebleven aardpeer in fijne schijfjes. Zet je oven op 140° en laat de schijfjes op bakpapier of een silpad drogen tot ze chips zijn (ong. 15min).

Wanneer de uitjes glazig zijn, het water en de komijn toevoegen. Laat 10min doorkoken. Giet de soep in de blender en blend smooth. Breng op smaak met peper en veel zout.

Kastanjes
Doe de rijststroop, ahornsiroop, chilivlokken en agar in een pannetje. Laat even doorkoken. Doe de kastanjes in de pan en roer om. Zet de pan in de frigo en om de 5 min de kastanjes door het mengsel halen tot die helemaal vast is en goed aan de kastanjes plakken.

Citroenolie.
Olie en sap mengen met een ‘garde’
Houd de zeste appart om evetueel de soep af te werken.

Serveren
Soep in een kom, chips erop, kastanje op de chips olie errond. Eventueel wat zeste van citroen toevoegen om wat meer friste te geven indien nodig. Proeven is de boodschap hier.

Advertisements

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Hans schreef:

    Amai… das lekker 🙂

  2. bellenblaast schreef:

    Lijkt me lekker !

    Verstuurd vanaf mijn iPad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s