Mieke’s rode quinoasalade met granaatappelpitten en radijsjes

IMG_20130319_231625

Het picnicgerechtje van vandaag is er eentje van een dame met bakken stijl en smaak. Mieke Den Haese runde in haar jonge jaren nog quicherie Patyron. Momenteel kookt ze voor vrienden en vriendinnen en liefhebbers van het huiskamerrestaurant in haar idyllische huis, la cuisine sur la colline, te Munte waar je nu al één zondag per maand kan gaan genieten van haar Dimanche à la Campagne, een zondagse seizoensmenu met alles erop en eraan.

Ze is een zuiderse keukenkoningin die er als niemand anders in slaagt je het gevoel te geven dat eten een feest is. Ze verwent je met een eerlijke pure en simpele keuken en als ik zeg simpel bedoel ik absoluut less is more want de eenvoud van haar gerechten is net haar kracht. Mieke’s hart ligt in Italië en haar eten is even hartverwarmend als dit mediterraanse land met zijn eindeloze keuken. Ze kent alles van kruiden en vergeten groenten, kookt volgens de seizoenen en tovert met originele combinaties dat het een lieve lust is.

Voor de picnic heeft zij voor een gerechtje van Ottolenghi gekozen. Even lekker als mooi! En zo makkelijk als wat!

IMG_20130319_232452

Rode quinoasalade met zwart sesamzaad, granaatappelpitten en radijsjes

Nodig voor 4 personen:

1 kop quinoa (koken in 1,5 kop gezouten water, zodra het water kookt, zet je het vuur laag tot de quinoa kiemt en het vocht weg is)
een handvol granaatappelpitten
twee eetlepels geroosterde pompoenpitten
één eetlepel zwart sesamzaad
10 radijzen in schijfjes
vier pijpajuintjes versnipperd
handvol versnipperde basilicum
handvol versnipperde platte peterselie
1/2 citroensap
5 el lijnzaadolie
pezo

Kook de quinoa beetgaar.
Laat ze afkoelen.
Meng voorzichtig met alle andere ingrediënten.

Picnic-Button1

En jawel we zijn aan ons laatste picnicreceptje gekomen want morgen is het zover! We gaan eten in het gras! We gaan smullen van pure lekkere schone kost! En we gaan genieten van een zonnige zondag! Life as it should be! De picnic begint om 11u30 maar je kan nog de hele middag tot 17u arriveren! We maken er een lange dag van.

Wat breng je morgen mee?

Uw picnicgerecht gemaakt van lokale, biologische en (bij voorkeur!!) veganistische ingrediënten!
Drank in herbruikbare flessen
Bekers, glazen, kommetjes en borden
Bestek
Stoffen servietten
Een picnicdeken of -laken
Buitenspelletjes als KUBB en petanque en noem maar op!
Biologisch afbreekbare zonnecrème

Hier leer je meer over ecologisch picnicken!

Advertisements

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s