Griet’s courgettekoekjes

IMG_20130610_234316

En ja jullie krijgen vandaag alweer een pracht van een vrouw op jullie talloor! Griet Van Herck is een veelbelovend beginnend veggie chef. Zij kookt nu al eens voor thuisafgehaald.be en bereidt zich volop voor op de opening van de Zuidkant (in het najaar een nieuwe placetobe voor veggie Gent!) waar zij samen met Ellen Reznor achter de potten zal staan. Ze houdt van de toegankelijke pure keuken. De nadruk ligt op genieten van eerlijke produkten en dito smaken. Vers, biologisch en lokaal. Haar huisstijl roept bij mij meteen de begrippen ‘la cucina di mamma’, ‘comfortfood’ en ‘gezond bourgondisch’ op. Veggie om bij te watertanden. Binnenkort dus in de Zuidkant maar nu al op KOOKEETLEEF met een receptje van Veggie voor Starters van de Kookstudio!

IMG_20130612_104422

Exotische groenteburger met zonnebloempitjes (uit Veggie for Starters):

Voor 10 burgers:
1 courgette
1 teentje look
100 gr geraspte kokos
100 gr boekweitbloem
1 eetlepel kerriepoeder
sap van halve citroen
200 gr zonnebloempitjes
kokosvet / frituurolie
zout

Poepsimpel klaar te maken.
Rasp courgette met grove rasp. Pel en snipper knoflook.
Vermeng courgette met knoflook, kokos, bloem, poeder, snuif zout, citroensap en zonnebloempitjes
Laat half uurtje rusten
Verwarm kokosvet in pan. Vorm platte burgers en bak ze. Of frituur ze in frituurolie.

Jammie!

Advertenties

2 Replies to “Griet’s courgettekoekjes”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s