Wijveldpasta van gebakken asperges en radijsjes

IMG_20130522_204916

Hier is ie! De wijveldpasta om U tegen te zeggen. Zon in je mond. Zelfs als de zon het laat afweten.
Een droog wit wijntje maakt het helemaal af.

Nodig voor twee:
4 ferme asperges
10 radijzen
4 tenen look
zwarte peper van de molen
zuiver zeezout
olijfolie
paar blaadjes rucola (garnering)
balsamico
handje capellini

Schil de asperges enkel aan de voet
Snijd ze in schuine repen van 1 cm
Snijd de radijsjes in 4 of 8 partjes afhankelijk van grootte
Pers de look
Laat een pan goed heet worden
Bak de asperges 3 minuten in de olijfolie
Voeg de radijsjes toe en bak nog drie minuten
Voeg goed wat peper en zout toe
Kook intussen de pasta in overvloedig zeezout water beetgaar
Giet af en fris op met wat olijfolie
Meng in een kom de rucola met een paar druppels balsamico, peper en zout
Dresseer de pasta met de asperges en radijsjes en werk af met de rucola
De liefhebber kan er wat parmezaan overheen raspen

Advertenties

2 Replies to “Wijveldpasta van gebakken asperges en radijsjes”

  1. Vanavond geprobeerd en mét succes!

    Toevallig kwam ik vandaag een gelijkaardig recept tegen op De Standaard online en ik maakte er een leuke mix van: zonder slaatje maar met extra asperges (groene) en met een spaans pepertje gesteund door een snuifje cayennepeper. Lekker!

    Dankjewel daarvoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s