Eten uit een bokaal.

IMG_20130312_122328

Ik weet het! Veel te lang geleden dat ik hier nog een lekkere post plaatste. Het is immers volop PUURKUUR geblazen deze dagen. Heerlijke avonden zijn het, boordevol ideetjes, tips en tricks, do’s en don’ts voor het betere eetwerk en hoe je dat zelf haalbaar maakt in het snelsnel leven van alledag. En dat pure eten smaakt naar meer en dat mag want je wordt er alleen maar gezonder van. De lente staat voor de deur (ok, nog niet helemaal maar weldra, geloof me!) en ons lieve lijf is de winter grondig moe. Velen onder ons hebben net een griepje of een andere vervelende vorm van winterdip achter de rug. Onze immuniteit staat laag. Onze batterij is zo goed als leeg. Onze huid heeft zon en buitenlucht nodig. We zijn uitgeblust en opgedroogd. We stinken zelfs een beetje. We zijn dus nodig toe aan wat vers fris groen om onze huishouding grondig te detoxen! En daar help ik jullie heel graag bij! Niks beter voor een grondige lenteschoonmaak in je lijf dan zuiver, eerlijk en echt eten. Recht van het veld op je bord. Want de natuur is lekker genoeg.

Gisteren stond in het thema van de betere lunch: hartverwarmende soepjes en huisgemaakt broodbeleg passeerden de revue en werden heel erg gesmaakt. En er was zelfs nog wat over voor de trek van vandaag! En omdat ik het al zolang eens wou doen heb ik er een potje van gemaakt. De saladinajar-trend verovert bij de veganistische medemens in de States al langer het lunchland maar ook hier kent deze heerlijke lunchmethode al flink wat aanhang. Vaarwel aan de brooddoos! Spaar die bokalen! En vul ze! Met alles wat je lust! Het is niet alleen lekker en gezond, neen, het is ook nog schoon! Je kan er al eens mee opscheppen op de werkvloer! Als dat niet leuk is! En organiseer maar meteen een saladinajar-wedstrijd of saladinajar-themadagen! En waar blijft die saladinajar-FBpagina eigenlijk? En geef maar kleurrijke foodinajarcadeautjes! Hou het eco, bio en veggie! Voila, de lentetrend is gezet!

IMG_20130312_123056 (1)

Psst! Kijk voor meer ook hier en hier en hier

IMG_20130312_122542

SALAD IN A Jar (puurkuurstijl!)

Onderaan:
Geitenkaaspastinaakspread

Tussenin:
Tabouleh

Bovenop:
Huzarenslaatje

Voor de tabouleh:
2 cup volkoren couscous
1/2 cup rozijnen
2 tomaten in stukjes
1/2 cup platte peterselie
1/2 cup munt
1/2 cup citroensap
1 tsp komijn
1 tsp paprikapoeder
1/2 tsp chili
1/2 tblsp zout
1 geperst teentje look
1/4 cup olijfolie
2 pijpajuin in ringetjes
1/2 paprika in blokjes
(eventueel olijfjes, komkommer enz.)

Meng alles goed en wacht tot de couscous geweld is (als ze te beetgaar blijft, voeg je een 1/2 cup water toe)

Advertenties

One Reply to “Eten uit een bokaal.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s