Wentelteefjes met chocoladeroom en bramenjam (100% vegan!)

IMG_20130116_211047

Kom naar buiten. Echt. Wandel. Ren. Speel. Ravot. Maar kom naar buiten. Tot je je tenen niet meer voelt. Tot je wangen bloesemen. Tot je ogen licht geven. Tot de zon ondergaat. Dan pas mag je naar binnen. En je laarzen bij de kachel zetten. Je vingers laten ontdooien. Je handschoenen en sjaals en mutsen te drogen hangen. En wentelteefjes bakken. Het recept is van Wat maakt Suzette nu?. Wij aten ze met chocoladeroom, bramenjam van ’t Vlierbos en geroosterde amandelen. Maar kom vooral buiten deze dagen. Kijk naar wat de winter doet. Met bomen, met vogels, met water, met lucht. Zorg dat je tussen zonsop- en ondergang een portie licht slikt. Dus benut die middagpauze. Zoek een park in de buurt van je werk. Een plantsoentje. Een struik of drie. Adem. Je zal zien dat het sneller lente wordt.

(De wentelteefjes zijn gewoonweg veganistisch! Een ideale voorbereiding op de Vegan Challenge!)

IMG_20130116_202815

Nodig voor 4:
125 ml sojaroom
125 ml sojamelk
1 el bloem
1 el maismeel
1 el kaneel (als je dat lekker vindt)

Maak een beslagje. Doop de sneetjes brood erin en bak ze in zonnebloemolie of kokosvet.

Voor de instant (luie) chocoladeroom meng je een Alprosoja chocoladedessertje met 50 ml sojaroom.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s