Trifle van gebakken appeltjes, peperkoekkruim en kokoscrème op Zondag (Veggie Feestweek)

IMG_20121223_233906

Het is niet persé een dessertje deze trifle want hij is zo stevig en voedzaam dat hij moeiteloos elk ontbijt kan vervangen en bij een brunch een eyecatcher zal zijn. Ideaal gerief om in huis te hebben voor de middagthee. Na een lange wandeling door weer en wind. Aangezien hij zo gezond is (vrijwel vet- en suikerloos en veganistisch) hoef je je echt niet in te houden. Een tweede stuk mag echt.

Nodig voor één schaal (8 à 10 personen):
300g peperkoek in blokjes
100g havermout
50g grof gemalen noten (hazlnoot, amandelen, okkernoten,…)
50 ml ahornsiroop
50g kokosvet
snuifje zout
500ml soja- of rijstmelk
500ml kokosmelk
2 el arrowroot opgelost in 100 ml van de sojamelk
merg van 1 vanillestok
50 ml agavesiroop
3 appelen
1 el kaneel
50 ml appeldiksap

Snijd de appeltjes in 8 partjes en carameliseer licht met de kaneel en het appeldiksap
Schik ze in een stenen of glazen schotel.
Roerbak de peperkoek met de havermout en de noten in een pan met de ahornsiroop, het snuifje zout en het kokosvet. Je kan dit ook in een oven op 150°C even laten bakken. Strooi ze over de appeltjes
Verwarm de sojamelk en kokosmelk met het merg van de vanillestok en het agavesiroop. Bind met de arrowroot.
Giet over de peperkoek.
Laat afkoelen. Serveer eventueel lauw.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s