Tofubrochetjes met pindakokossaus op Zondag (Veggie Feestweek)

IMG_20121225_094543

Eén van mijn klassiekertjes. Heel leuk om samen met kinderen te maken door het prikwerk! En sowieso feestelijk. Tofu is één van de eiwitrijkste vleesvervangers. Het wordt gemaakt door sojamelk te stremmen. Tofu smaakt eigenlijk naar niks maar hij neemt elke smaak op die je hem geeft. Dus marineren. Heerlijk in woks, curry’s en stoofpotjes maar ook rauw en gemixt met tal van kruiden als broodbeleg. Ik serveer de brochetjes met een pindakokossaus maar ook zoetzuur of yoghurtsausjes doen het prima. Lekker met basmatirijst en wat gewokte groentjes.

Nodig voor 4:
1 blok tofu van 300g
satéstokjes
1/4 ananas
1 rode ui in vierkante rokjes
1 turkse peper in vierkantjes
100 ml sojasaus
100 ml agavesiroop
1 teen look geperst
1 el sesamolie
snuif chilipoeder
snuif curcuma

Voor de saus:
1 teen look geperst
1 duim gember geraspt
300 ml kokosmelk
2 el tamarindpasta
1 el sambal
1 limoensap
4 el pindakaas
2 el tahin
pezo
50 ml agavesiroop

Snijd de tofu en ananas in dobbelsteentjes. Marineer 30 minuten in de sojasaus, sesamolie, look, gember, chili, agavesiroop en curcuma. Laat uitlekken
Bak af in een hete pan met kokosvet. Draai de blokjes regelmqtig tot ze geelgoud zijn. Idem met de ananas.
Bak of grill nadien de uitjes en pepertjes, met wat zout, aan beide kanten.
Laat even afkoelen. Maak brochetten met afwisselend tofu, ananas, paprika en ui. Houd ze even warm in een oven op 150°C.

Mix alle ingrediënten voor de saus en warm lichtjes op.

Advertisements

3 Comments Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s