Knapperige wintergroentjes in een sesamjasje op Zaterdag (Veggie Feestweek)

IMG_20121217_201322

Dit jaar geen nootjes, chips, toastjes met tonijnsla, lepeltjes met gerookte zalm of kaasblokjes maar gewoon pure groentjes bij de bubbels. Met een dip naar eigen smaak! Gezond en poepsimpel en toch heel feestelijk.

Nodig voor 4:
500g groenten naar keus in blokjes, schijfjes of frietjes
100g sesamzaad of amandelschilfers
100g bloem, maizena of arrowroot
pezo

Voor de dip:
100 ml veganaise (of mayonaise)
100 ml natuuryoghurt
kruid of smaakmaker naar keus: curry, bieslook, koriander, limoen, tahin, sojasaus, mierikswortel, versnipperde sjalotjes, dille, dragon,…
pezo

Stoom wortel, koolrabi, rammenas, raapjes, daikon, pastinaak, knolselder, spruitjes, aardappeltjes, aardpeer, peterseliewortel en noem zo maar op beetgaar. Laat ze uitlekken en afkoelen tot ze droog zijn.

Doop ze onder in een dik beslagje van koud water en bloem/maizena/arrowroot op smaak gebracht met peper en zout (ev. kan je nog een ander kruid toevoegen: wat chili of curcuma). Rol ze nadien direct door het sesamzaad of de schilfers.

Doe twee centimeter kokosvet in de wok, frituur de groentjes in 1 minuut goudgeel. Schep op keukenpapier met een schuimspaan.

Meng yoghurt en veganaise met een kruid naar keus. Smaak af met peper en zout.

Dip&taste!

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s