Rammenassoep op vrijdag (Soepweek)


Rammenas. Deze reuzenradijs is een groente die ik niet meteen met soep zou associëren maar ze komen van het heerlijke veld én zijn de laatste overlevenden in mijn frigo na vijf soepdagen. En ach ja, ik hou zo van gerechten maken met groenten die zich er op het eerste zicht niet toe lenen duuus…hier is ie! Inspiratie deed ik op bij Twee tomaatjes!

Nodig:
300 g rammenas
200 g aardappelen
glas droge witte wijn
1 el groentebouillon
1/2 kl nootmuskaat
1/2 kl tijmpoeder
pezo
100ml sojaroom

Stoof de fijngesneden ui met de kruiden.
Voeg de rammenas en de aardappelen in blokjes toe.
Even roerbakken en blussen met de wijn.
Zet alles onder water met de bouillon.
Koken tot gaar.
Afwerken met sojaroom (soep mag niet meer koken!) en op smaak brengen met peper en zout.
Dresseren met mosterdcroutons.

Voor de croutons:
Snijd 50 g brood in kleine dobbelsteentjes.
Wentel ze onder een mengsel van 5 el zonnebloemolie en 1 el mosterd.
Bak ze heel snel heet af!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s