Savooisoep met witte bonen, groene selder en pikante appeltjes op woensdag (Soepweek)

En wie lag daar nog naar mij te reikhalzen vanuit de frigo? Joehoe! Pick me! Pick me! Den savooi! Alweer een heerlijkheid van het zelfoogstveld! Met zijn hoog gehalte aan Vitamine C en ijzer een perfecte wintergroente tegen de donkeredagendip. O ik voel u al uw neus optrekken. Koolsoep. Bah! Fout. Deze heldere bouillon is een subtiele voltreffer. Niks kolerig! Lekker pittig! Geloof me!

Nodig:
300g savooikool
2 appels
1/2 el paprikapoeder
een bokaal grote witte bonen (of gedroogde variant ( een nacht geweekt en een uur gekookt))
1 flinke ui
4 tenen look
2 geritste takjes thijm
2 geritste takjes rozemarijn
3 laurierbladeren
handvol groene selderblaadjes
1 el groentebouillon
pezo
zonnebloemolie

Bak de appeltjes met de paprikapoeder in hete olie. Zet opzij.
Bak de ui met de look kort af (net niet bruin).
Voeg de savooi en fijngesneden selderblaadjes toe, 5 minuten roerbakken en blussen met water, bonen, bouillon en kruiden toevoegen.
Een half uurtje laten koken. Voeg opnieuw water toe tot gewenste hoeveelheid (hangt ervan af hoeveel groenten tov bouillon je graag hebt).
Afsmaken met peper en zout. Doe de appeltjes in de soep.
Eventueel serveren met fijngesneden radicchio (voor de liefhebbers met wat geraspte comté).

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s