Restjes zijn goud waard.


Een restje is meer dan iets dat overschiet. Het vormt de aanzet tot een nieuw gerecht. Koken wordt meer dan eten maken. Het wordt creëren. Koken is een kunst en een restje is het instrument.
Zoals vorige week. Ik had een restje rijst en een kwartiertje later knisperende gouden pindaballetjes!

Pindaballetjes

Nodig:
Restje rijst -bij voorkeur basmati (400g)
100g zoute pinda’s grof gemalen
fijngesnipperde preistengel of ui
1 citroensap
1 ei
50g bloem
50 g paneermeel
pezo
2 el curry
1 kl korianderpoeder
2 el rietsuiker of honing
1 kl gemberpoeder

Alles mengen en kneden tot een deegje.
Balletjes vormen.
Bakken in hete arachide.
Heerlijk met een sweetchilidip of chutney!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s