Linzenpaté


Ik blijf zoeken naar de perfecte samenstelling voor de perfecte vegetarische paté. Niet simpel zo blijkt. De smaak zit meestal wel goed maar de textuur laat vaak nog te wensen over. Een vaste paté waar je een mooi plakje kan afsnijden, bereik ik nog steeds niet volledig. Maar lekker was hij zeker.

Nodig:
300g groene of gele linzen
1 pastinaak
1 pintje
1 ui
3 tenen look
2 blaadjes laurier
1 takje tijm
bouillonblokje
100g zonnebloempitten
200g broodkruim
pezo
1 kl nootmuskaat
2 eieren

Fruit de fijngesneden ui met de knoflook.
Voeg pastinaak in kleine dobbelsteentjes toe.
Voeg de gespoelde linzen toe, even roerbakken.
Blus met het bier.
Voeg nog een vol flesje water toe en het bouiilonblokje, tijm en laurier.
Laat zeker een uur koken of tot de linzen heel gaar zijn. Voeg tussendoor nog vocht toe indien nodig.
Giet de linzen af, verwijder tijm en laurier.
Voeg broodkruim en nootmuskaat toe en mix grof.
Rooster de zonnebloempitten en roer ze onder het mengsel met de eieren
Smaak af met peper en zout.
Vet een bakblik in en giet het beslag erin.
Laat een uur bakken op 180°C.

Heerlijk met uienconfit en roggebrood!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s