Lekkere cadeautjes


Deze week dit fijne boek op de kop getikt en meteen goesting om potjes te vullen en weg te geven. En toen was er gelukkig de invitatie voor een candlelightdinner. Dus kroop ik achter het fornuis en maakte cadeautjes klaar.

Pompoenconfituur (inspiratie uit Zelfgemaakt en meegebracht)

Nodig:
1 kg pompoen
500g rietsuiker
3 sinaassap
2 citroensap
0,5 kl zout
100g gember
2 el kaneel

Snijd de pompoen in stukjes en meng sap, suiker, geraspte gember en kaneel eronder. Laat een paar uur rusten.
Zet op een middelmatig vuur en laat koken tot gaar (regelmatig roeren).
Mix met staafmixer of in blender en zet opnieuw op het vuur aangelengd met 0,5 l water.
Laat nog 20 minuten al roerend koken.
Giet in bokalen. Sluit af en draai om.

Rodebietentomatillochutney

Nodig:
500g rodebiet
8 tomatillo’s
1 kl cardamom
50g gember
1 rood pepertje
200 ml appelazijn
250g rietsuiker
0,5 kl zout

Snijd de rodebiet, het pepertje en de tomatillo’s in hele kleine stukjes en meng met de kruiden en de azijn.
Laat een half uurtje trekken.
Zet op een matig vuur en laat koken onder regelmatig roeren.
Kook twee uur of tot beetgaar en stroperig.
Voeg indien nodig af en toe wat vocht toe (water of appelsap).
Giet in bokalen. Sluit af en draai om.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s