Sojabrok 2

Jawel, ik heb weer brokken gemaakt! Een lekker herfstreceptje!

GEHAKTBROODJE

Nodig voor vier personen
200g sojabrokken
1 groentenbouillonblokje
1 el sojasaus
1 ajuin versnipperd
100g geroosterde zonnebloempitten
2 eieren
100g worteltjes in kleine blokjes
100g broodkruim
pezo
2 tenen look
1 tl nootmuskaat

Week de sojabrokken 20 minuten in heet water (zorg dat ze volledig onder staan) met het bouillonblokje, geperste look, 1 el sojasaus en scheut olijfolie.
Bak de ui en worteltjes tot goed gaar, voeg de sojabrokken mét marinade toe en laat pruttelen tot het vocht verdampt is.
Mix ze kort (anders te papperig, er mag nog wat structuur in zitten) met het broodkruim, de eieren en de zonnebloempitten
Vet een ovenschoteltje in en vul het met het mengsel.
Laat een half uur bakken in een oven van 200°C of tot goudbruin.
Laat 10 min. afkoelen.
Snijd in plakjes en serveer met een chutney, compôte, pickels of kriekjes.
Ook lekker op de boterham (met wat mosterd).

Advertisements

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s