Snoep.

Het hoeft geen suikergoed te zijn om zoet te smaken. Echt niet.
De natuur biedt ons snoepgoed dat

LEKKER
LICHT
GEZOND
MOOI
&
ZOET

is.
Moeite hoef je er niet voor te doen.
Wat groeit en bloeit onder de zon ziet er zonder kleurstoffen, bewaarmiddelen en andere rotzooi schoner uit dan welke babbeluut, smartie, melocake of zure rekker dan ook.

TIPS!
-Snijd voor je naar de cinema gaat een potje vol lekkers en smul goedkoop en gezond van je knapperige snack (het mag eigenlijk niet van de cinemapolitie maar wij doen het lekker toch!)

-Kinderen houden ook van een potje chips, popcorn of pindanootjes voor de buis. Maar radijsjes, selder, raapjes, venkel en koolrabi in diverse vormpjes doen het even goed (en met een yoghurtdip oogt dit natuurlijk extra feestelijk!). Als ze dan hun groentjes aan tafel eens laten staan, tja, ze hebben hun vitamines eigenlijk al binnen in de gezondste (want rauwe) variant: als snoep! Wat niet wil zeggen dat de kinderen geen groentesnoep mogen krijgen tijdens het tekenen en lezen uiteraard! En als tussendoortje in de schooltas! En naar de speeltuin!

-Jaja grote mens, ook jij ontsnapt er niet aan! Op het werk: een fijne doos vol kraakvers snoepgoed. En ook hier graag variatie in kleur en vorm! Saai eten is dodelijk voor de werklust!

-Om het snoepen nog aantrekkelijker te maken, mag ook de verpakking iets meer hebben, lijkt me. Dus voor één keer: ja shoppen maar die Goodbyn van Kudzu. Een heerlijk hebbeding voor al je lekkers en hoewel misschien wat aan de prijzige kant: op een mum van tijd samengespaard door het versmaden van de snickers, magnums, bounty’s en andere automaatbewoners. En als je dan toch aan het shoppen bent, ga dan meteen ook voor één van hun überhippe hervulflessen met ondeugende namen als Runabout, Grip n’ Gulp en Bobble. Nu kan u de cola zeker laten want je kan deze lieverdjes vullen met het meest sexy drankje ter wereld: H2O!

-Koop je groenten bio! Neem een groentepakket, sluit je aan bij een voedselteam, begin een moestuin (ja ook een balkon is oogstterrein) of word lid van een zelfoogstveld.

-En geniet. Zonder mate. Elke dag opnieuw. En de hele winter door.

Binnenkort zeker nog een knabbel-bij-de-film-receptje!

Advertenties

One Reply to “Snoep.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s