Tomatillo por favor.

Sinds ik lid ben van het zelfoogstveld kreeg mijn goesting om te improkoken een echte boost. Allerlei nieuwe groenten en vruchten ontdekte ik deze zomer. Sinds een maand pronkt er deze mexicaanse klassevrucht! Niet alleen een uitdaging in de keuken maar ook een lust voor het oog zijn deze groene tomaatjes in hun gele rokjes. Het omhulsel mag dan lichtjes kleven, je wrijft het er met de blote hand zo af en na het spoelen, hoef je de vruchten enkel nog in stukjes te snijden voor gebruik. Niet iedereen is te vinden voor de smaak van de rauwe vrucht, friszuur en scherp. Maar in een gouden chutney met cardamom, ciderazijn en rietsuiker kan je hem onmogelijk versmaden.

300g tomatillo’s
4 cardamompeulen
1 dl ciderazijn
150g rietsuiker
voor de liefhebbers:
1 soeplepel geraspt gember
1 koffielepel curcuma

Snijd de tomatillo’s in 4.
Kook de tomatillo’s onder constant roeren in de azijn met de suiker en peulen, (gember en curcuma).
Kook tot het sap lichtjes indikt.
Giet in schone bokalen, sluit af en draai om.

Tip: Met enkel de rietsuiker en citroensap ipv azijn maak je de heerlijkste confituur!

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s