Abrikozenrabarbercaramel

Rabarber. Al maanden een vaste waarde op het zelfoogstveld en al volop mee geëxperimenteerd.
Chutneys, taarten, compôte, confituur.

Het moest confituur worden. Iets te lang ongeroerd gelaten en dan krijg je een soort van caramel. Verrukkelijk. Als bijgerecht, sausje of op de boterham.

500gr rabarber
500gr abrikozen
500gr rietsuiker
1 citroensap

Ontpit de abrikozen en snijd de rabarber in blokjes (schillen hoeft niet).
Mengen onder de suiker en uurtje laten rusten.
45 minuten zachtjes laten koken onder voortdurend roeren (en dan 5 minuutjes niet roeren en vuur vollenbak)
In bokalen gieten, afsluiten en omdraaien.

Sweetness!
(Rietsuiker is stukken gezonder dan witte suiker want ongerafineerd maar het blijft suiker dus geniet met mate)

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s