Trek het bos in

IMG_3411

De week van het bos hebben we al gehad (9-16 oktober) maar gelukkig lopen bomen niet weg en kunnen we de komende maanden nog volop gaan genieten van de kleuren en geuren die vrijkomen in een bos in de ban van de herfst. Wandelen is goed voor je. En zeker niet alleen omdat je dan calorieën verbrandt (350/u) maar omdat lijf en geest kunnen meeprofiteren van de zuurstofproductie en luchtzuiverende capaciteit van bomen. Een boom van 100 jaar produceert genoeg zuurstof in één seizoen voor één persoon voor één jaar. Is dat niet schitterend? Bovendien filtert hij jaarlijks 70% vuil (1 pond stof) uit de lucht. Genoeg redenen om zo vaak als mogelijk in het gezonde gezelschap van deze reuzen te vertoeven.

De kleur groen heeft op de mens een rustgevende invloed, kinderen die veel in de natuur worden losgelaten, hebben minder kans op ADHD en andere stressgerelateerde aandoeningen.

Wandelen zorgt door haar ritme dat mooi samengaat met diep en gelijkmatig ademen voor een bijna meditatieve ervaring. Je kan je laten gaan in heerlijk mijmeren, al je zintuigen worden aangesproken. Niet langer nodig om op je jogamatje te gaan liggen wachten op de nodige rust als je vaak door bossen dwaalt.

Wist je dat wandelen gezonder is dan hardlopen? Je gewrichten worden niet overbelast. Je metabolisme wordt zacht doch effectief wakkergeschud waardoor je vet gaat verbranden in plaats van spiermassa. Wandelen is ook een prima remedie ter voorkoming van osteoporose.

Na een week hard werken een paar uur natuur inplannen is een must. Zeker met de winter op komst is het belangrijk onze portie licht te slikken. Bovendien houden we zo ons vitamine D-gehalte op peil.
En laat je gerust gaan. Het hoeft niet persé traag en ernstig hoor. Ravotten, kampen bouwen, bladergevechten, nootjes zoeken, verstoppertje spelen, boomklimmen. Hoe lang was dat nou weer geleden? ’s Avonds thuiskomen met een blos op je wangen, glinsterende ogen en de geur van hout en hars in je haar, houdt de donkere gedachten tijdens de donkere dagen op een veilige afstand.

Vereniging van het Bos
Wandelzoekpagina

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s